Ultimul concurs școlar al anului

Pentru copiii pasionați de matematică, luna noiembrie înseamnă participarea la concursul Laurențiu Panaitopol. Anul acesta, competiția a avut loc pe 22 noiembrie și a ajuns la a șaptea ediție. După Olimpiadele Naționale, este evenimentul cu cea mai mare participare și este singurul de această dimensiune din primul trimestru școlar. Suntem parteneri ai acestui concurs încă de la înființarea Fundației (2012) și vom continua să-l susținem, pentru că se înscrie perfect în linia noastră de acțiune pentru stimularea performanței școlare. Așa cum spuneam la lansarea programului „Hai la Olimpiadă!”, un program competițional coerent și cu evenimente bine organizate este cea mai bună motivație pentru pregătirea de performanță și depășirea limitelor (vezi articolul „Despre competiție și performanță”).

În plus, așa cum spuneam în primul nostru articol despre Concursul Laurențiu Panaitopol, dincolo de competiție, aici este vorba și de pasiune – pasiunea apreciatului profesor Panaitopol pentru matematică, transmisă copiilor prin pasiunea cu care este organizat acest eveniment.