Transport către liceu pentru elevii din Ciohorăni

Sursa foto: www.clker.com

Mădălina, Rebecca, Andrei și Marian sunt 4 dintre cei 12 liceeni din localitatea Ciohorăni (jud. Iași) care au nevoie să facă zilnic naveta către liceul lor din Nisiporești, aflat la 9 kilometri depărtare. De când linia de autobuz care lega cele două localități a fost desființată, cei 12 copii nu au mai reușit să ajungă la ore. Pentru a merge la școală în continuare, singura alternativă rămânea să facă autostopul de două ori pe zi. Mulți dintre ei provin, însă, din familii sărace, care se bazează pe pensia unuia dintre membri pentru a supraviețui și nu-și permit să le plătească transportul. În aceste condiții, era doar o chestiune de timp până când copiii ar fi abandonat școala.

Anul trecut, un profesor de la liceul din Nisiporești ne-a cerut ajutorul pentru a-i aduce pe acești 12 elevi din nou la ore. „Vă rugăm ajutați-ne. Îi pierdem”, ne-a spus la telefon directoarea liceului. Am fost de acord să asigurăm costurile transportului copiilor până la sfârșitul anului școlar.

Din păcate, problema transportului a rămas nerezolvată și anul acesta. Între timp, unii dintre elevi au absolvit, dar alți 3 copii din Ciohorăni au început clasa a IX-a. Mădălina și Marian mai au trei ani până la terminarea liceului, Andrei este în clasa a XI-a și mai are de învățat doi ani, iar Rebecca este în clasa a XII-a. Am decis să le asigurăm transportul spre școală în continuare, până când autoritățile locale vor găsi o modalitate de a rezolva problema.

Mulțumim pentru informații domnilor profesori Gabriela Pascal și Constantin Dunăre.