Școala normală – rechizite pentru copiii dezavantajați din Brașov

În România, educația școlară este gratuită. Cu toate acestea, există comunități pentru care gestul firesc de a-și trimite copiii la școală nu e atât de simplu precum pare. Dacă un copil nu are îmbrăcăminte și încălțăminte, un mijloc de transport și rechizite, riscă să abandoneze școala sau chiar să n-o mai înceapă deloc. Obstacole inexistente pentru restul copiilor pot sta în calea educației sale.

rechizite brasov 3Din 2013, programul „Nouă ne Pasă” s-a orientat spre facilitarea accesului la educație pentru comunitățile defavorizate – la începutul acestui an școlar, ne-a atras atenția activitatea Fundației Bucuria Darului, din Brașov, care ne-a cerut ajutorul pentru copiii familiilor cărora le oferă o masă caldă la cantina socială.

Tot în această toamnă am extins și programul „Hai la Olimpiadă!” în județul Brașov, prin finanțarea centrelor gratuite de pregătire la matematică și fizică. Pentru a susține eficient educația, este necesar să îi sprijinim atât pe elevii care pot și doresc să învețe la un nivel superior, cât și pe cei care au nevoie de un impuls pentru a putea învăța în continuare.

Sperăm că ghiozdanele, caietele și rechizitele pe care le-am oferit i-au încurajat pe cei mici să continue să meargă la școală, în ciuda greutăților. Poate, la maturitate, cu experiența unui start mai dificil în viață, vor contribui chiar ei la a face educația într-adevăr accesibilă tuturor.