Școala copilăriei mele

Corina Mînzală este coordonatorul centrului afterschool „Nouă ne pasă” din Comuna Buda, Județul Buzău. Corina a studiat la scoala din Buda și, după ce a finalizat studiile, s-a întors și predă matematica în comunitatea în care a crescut.

Școala în care predau este școala copilăriei mele. Aici am învățat să scriu, să citesc, să fac prima adunare. Dezavantajul simtit de mine ca elev a fost acela de a face față prejudecăților legate de elevul de la  oraș și elevul de la sat. Și mie mi-a fost greu, în liceu. Însă, am reușit să trec peste acest prag. Și, încă de atunci, am știut că vreau să mă întorc la mine în sat și să îi ajut pe copiii de aici să meargă mai departe!

Am studiat matematica din pasiune. Pentru mine, matematica este mai mult decât o știință, este un mod de a vedea lucrurile, de a le înțelege și de a le percepe! Zilnic încerc să le transmit elevilor mei această viziune și să îi fac să îndrăgească materia pe care o predau.

Cu fiecare an petrecut la catedră, pasiunea mea pentru meserie a crescut! Am cunoscut caractere, temperamente, personalități diferite și am învățat să mă adaptez fiecărui elev în parte. Caut permanent să văd care sunt nevoile fiecărui elev și să îi transform punctul slab într-unul forte.

A lucra cu elevii implică stimă, respect și corectitudine. Înseamnă responsabilitatea pentru viitorul unei generații, înseamnă siguranța cu care tratezi fiecare aspect al activității tale de dascăl. Elevii apreciază această atitudine, mă ascultă și mă respectă!

Îmi place să lucrez într-o școală din mediul rural! Elevii sunt cu mult bun simț,  sunt ambițioși, își doresc să își ajute părinții. Este de apreciat că acești elevi sunt conștienți de sacrificiile pe care le fac părinții lor. Și știm cu toții că nu contează unde înveți, atâta timp cât ești serios și perseverent!