Alte acțiuni

Înțelegem educația ca pe un demers prin care copilul se transformă într-un adult puternic, activ și responsabil.

• În luna noiembrie, am dotat Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu” cu echipamente medicale performante, necesare îmbunătățirii activității medicale.
  • În septembrie am oferit rechizite copiilor care provin din familii defavorizate din județul Brașov și care beneficiează de serviciile sociale oferite de Fundația Bucuria Darului.
  • În luna iulie am încheiat un parteneriat cu Asociația Human Catalyst pentru susținerea campaniei de advocacy al cărei scop a fost finanțarea publică a programului “Școală după Școală”.
  • Susținerea în mai a simpozionului internațional organizat de Societatea de Studenți la Chirurgie din România în parteneriat cu International Association of Student Surgical Societies. 40 de workshop-uri dedicate studenților care doresc să învețe noțiuni practice de chirurgie au fost incluse în agenda evenimentului. Mai multe detalii aici.

• Oferirea, în aprilie, de dotări pentru buna desfășurare a orelor de curs pentru clasele primare în cadrul Liceului Teoretic Brîncoveanu Vodă din Urlați.
  • Susținerea, din martie, a Campaniei “Acces la educație: sprijin pentru școlile românești din Ucraina”, inițiată de Asociația Convergențe Europene și Asociația Eurocentrica, Campanie ce are ca scop dotarea bibliotecilor din școlile românești din regiunile Odesa, Cernăuți și Transcarpatia cu volume în limba română.

• susținerea, din octombrie, a programului „Spre o educație mai bună pentru toți copiii” derulat de Asociația Politeia, care organizează cursuri suplimentare de matematică și limba română pentru copiii din Dârvari.
  • susținerea Parohiei Slon pentru dotarea așezământului social pe care îl are în grijă cu încălzire centrală, în septembrie.
  • oferirea de rechizite, în septembrie, copiilor ce provin din familii defavorizate din județul Brașov. Detalii aici.
  • asigurarea, în iulie, a condițiilor propice de studiu în Biblioteca Orășenească Topoloveni. Detalii aici.
  • oferirea de dotări pentru cantina organizată de Fundația Inocenti în Bistrița.
  • finanțarea, în iunie, a Institutului de Biologie și Patologie Celulară N. Simionescu cu materiale necesare laboratoarelor de cercetare.
  • susținerea, în martie-aprilie, a workshopurilor organizate de Societatea de Studenți la Chirurgie din România, dedicate studenților care doresc să învețe noțiuni practice de chirurgie. Detalii aici.
  • finanțarea, în februarie, a programului național Micii Sanitari, organizat anual de Liga Studenților la Medicină Dentară București.

• oferirea de rechizite necesare celor 116 copii orfani, de vârstă școlară, aflați în îngrijirea comunității din Valea Screzii în decembrie. Detalii aici.
  • sprijinirea, pentru al doilea an la rând, a transportului a 12 copii cu o situație materială dificilă din Ciohorani (jud. Iași) către liceul din Nisiporești (jud. Neamț), aflat la 10 kilometri distanță. Detalii aici.
  • susținerea în septembrie a unui proiect de pionierat în medicina românească. Fundația Maternitatea Filantropia a organizat primul curs de perfecționare în abordarea urgențelor obstetricale, dedicat cadrelor medicale de specialitate și având ca traineri o echipă de specialiști elvețieni. Detalii aici.
  • furnizarea de rechizite, în septembrie, pentru școala din satul Ghidion (jud. Neamț), care nu avea materialele necesare începerii anului școlar. Detalii aici.
  • susținerea proiectul Micii Sanitari  în aprilie, program de educație sanitară desfășurat în școlile din toată țara de către Societatea Studenților în Medicină din București. Tot în aprilie, i-am sprijinit pe elevii olimpici din Nisiporești să ajungă la etapa națională a olimpiadei tehnice.
  • susținerea transportului a 12 copii dornici să învețe din Ciohorani (jud. Iași) către liceul din Nisiporești (jud. Neamț), aflat la 10 kilometri distanță.

• premierea de Crăciun a 50 dintre copiii cu rezultate foarte bune la învățătură, dar proveniți din familii cu o situație materială dificilă din Călan, județul Hunedoara. Detalii despre cum am răspuns apelului comunității din Călan, aici.
  • dotarea grădiniței din Slon (jud. Prahova) cu materialele necesare, în noiembrie.
  • dotarea cu sisteme de operare a salonului de oncologie pediatrică a Institului Oncologic București; inițiativa aparține Asociației P.A.V.E.L. și urmărește ca acești copii cu probleme serioase de sănătate să-și poată continua educația, odată cu tratamentele necesare.
  • acțiunea Asociației Salvați Copiii pentru dotarea cu rechizitele necesare începerii școlii (septembrie) a copiilor foștilor angajați Oltchim. Fundația eMAG a fost principalul partener al acestei acțiuni care a urmărit ca situația materială/socială a unui moment dificil să nu devină o piedică în continuarea procesului educațional;
  • organizarea unui afterschool dedicat copiilor cu situații materiale dificile în incinta Capelei Sfânta Ecaterina din București;
  • programul GROW pentru implementarea modulului „Hopscotch to Succes”(„Șotron către succes”). Acțiunea a fost făcută în luna iulie, în cadrul proiectului „Scoala de Valori” al cărui obiectiv este de a-i învăța pe adolescenți să facă alegeri informate și responsabile, astfel încât să-și poată planifica și organiza corect viitorul de… oameni mari. Detalii aici.