header-140

Înțelegem educația ca pe un demers prin care copilul se transformă într-un adult puternic, activ și responsabil. Din acest punct de vedere, deprinderea de a face mișcare în mod organizat și susținut trebuie să fie o componentă importantă a acestui proces de formare.

Într-o lume din ce în ce mai dominată de tehnologie și sedentarism, programul 140 de bătăi pe minut urmărește să le reamintească tuturor celor responsabili de formarea actualei generații de copii – părinți, profesori, antrenori – despre importanța practicării sportului și avantajele unui ritm de viață echilibrat.

Începând cu anul 2014 am lansat parteneriate cu o serie de evenimente de alergare și triatlon care cultivă și promovează principiile programului nostru: viață echilibrată, apropiere de natură și dezvoltare armonioasă.

În 2015 am dus programul la nivelul următor și am sponsorizat implementarea a 9 concursuri dedicate exclusiv copiilor, desfășurate în cadrul evenimentelor mari pentru adulți.

În 2016 am continuat pe aceeași linie și am ajutat aceste concursuri dedicate copiilor să crească. Am investit pentru a le aduce un nivel superior de organizare, astfel încât să devină și mai atrăgătoare – cu mai multe tipuri de probe, mai multe categorii de vârstă, premii motivante și, cel mai important, cu o promovare energică care să aducă un număr cât mai mare de participanți. Cu cât aceste evenimente vor aduce mai multă bucurie copiilor participanți, cu atât cresc șansele ca ei să devină practicanți serioși ai sporturilor respective.

În 2017 ne-am propus ca mesajul programului nostru să ajungă la cât mai mulți copii, părinți și antrenori. Astfel, am susținut organizarea a 5 concursuri sportive în 5 școli din mediul urban iar împreună cu profesorii de la clasă am alcătuit un program de antrenamente de alergare pentru copii. Mișcarea s-a transformat astfel într-o distracție sănătoasă iar cei mici au descoperit singuri beneficiile practicării sportului în mod organizat. Totodată, continuăm și anul acesta tradiția susținerii competițiilor de triatlon, înot în ape deschise și alergare. Împreună cu Tinmar am alcătuit un calendar competițional pe care îl recomandăm cu drag copiilor și părinților care vor să descopere frumusețea sportului în natură.

Mai jos este calendarul competițional pentru copii susținut prin programul ”140 de bătăi pe minut”:

 • 10 decembrieAquathlon pentru copii – organizat în cadrul Trichallenge Christmas
 • 24 septembrieSemimaraton Plopeni – în cadrul semimaratonului se organizează și o cursă pentru copii, în centrul orașului Plopeni, pe un traseu integral asfaltat, cu distanțe adaptate vârstei concurenților, între 200m și 1km.
 • 11 septembrieTrikids Mamaia – concursul are atât probă de Aquathlon (înot și alergare) cât și de Duatlon (ciclism și alergare).
 • 11 septembrieCiucaș X3 Cursa Copiilor – concurs de Trail Running ce se desfășoară într-un cadru montan deosebit, în apropierea stațiunii Cheia.
 • 27 augustDelta Triathlon MiniTRI – de asemenea, un concurs de triatlon complet, pentru copii cu vârste între 9 și 12 ani. Probe: 200 m înot + 5 km ciclism + 1250 m alergare.
 • 30 iulie – Crosul copiilor Pegas Triatlon Buftea – concurs de alergare pentru copii, organizat în orașul Buftea, ca parte a triatlonului Pegas; probele sunt de 250m pentru grupa de vârstă 3-5 ani, 500m pentru 6-8 ani, 750m pentru 9-11 ani și  1000m pentru 12-14 ani.
 • 16 iulieBioeel Kids Race – concurs de triatlon complet, organizat pentru copii. Probele sunt: 200 m înot + 8 km ciclism + 2 km alergare.
 • 9 iulieKids Bike School Brașov – evenimentul este organizat de Clubul Sportiv SmartAtletic în parteneriat cu Poliția Rutieră, pentru copii cu vârste între 4 și 13 ani. Este un eveniment sportiv cu o puternică componentă educativă, atât pentru copii cât și pentru părinți. Cei mici sunt instruiți de către instructori pentru însușirea tehnicilor mersului pe bicicletă în maximă siguranță.
 • 5 iunieAquathlon Fără Asfalt pentru copii, ediția a doua – probele cursei de Aquathlon sunt accesibile oricărui copil între 7 și 14 ani care știe să înoate: înot în mare între 50 m și 150 m (în funcție de grupele de vârstă) și alergare pe plajă între 400 m și 800 m.

 • Am rămas partenerul celor două circuite naționale de triatlon– 7 evenimente off-road și 6 evenimente de șosea – iar pentru a duce mesajul nostru către cei mici, i-am încurajat activ pe organizatori să includă în cadrul evenimentelor și câte o cursă dedicată copiilor. Astfel, la 9 dintre cele 13 evenimente ale sezonului a apărut și câte o probă special concepută pentru cei mici, care s-au distrat în întreceri de aquathlon (înot și alergare), duathlon (alergare și ciclism) sau triatlon (înot, ciclism și alergare).
 • Am ales ca ultima acțiune 140 de bătăi pe minut  a anului 2015 să fie Cupa “Moș Crăciun” la Rugby – 19 decembrie. Concursul a adunat peste 300 de partcipanți – 18 echipe din București și din țară, formate din copii cu vârste între 5 și 14 ani. Organizator a fost Rugby Club Antonio Jr, club care se implică activ pentru sprijinirea copiilor din medii mai puțin favorizate. Acești copii, care sunt selectați în echipele clubului, au șansa practicării sportului într-un cadru organizat și, cel mai important, învață să se sprijine reciproc și în afara terenului, creând o adevărată familie.
 • Am susținut competiția Ciucaș X3, de pe 12 septembrie 2015,  unul dintre cele mai mari evenimente de alergare montană din România. Aceasta s-a aliniat principiilor 140 de bătăi pe minut, având o probă de alergare doar pentru copii, pe categorii de vârstă și cu premii personalizate, totul într-un cadru de desfășurare provocator și interesant. Cursa a luat startul în stațiunea Cheia și pe parcursul ei au fost străbătuți munții Ciucaș, Grohotiș, Tătaru și Siriu, parcurgând zone inedite cu drumuri forestiere, poteci de munte și chei stâncoase.
 • În cadrul Semimaratonului Plopeni, din 18 octombrie, am ajutat la realizarea cursei pentru copii, 150 de participanți primind înscriere gratuită. A fost un eveniment special pentru acești copii neobișnuiți cu astfel de concursuri, iar felul în care au reacționat, plini de încântare, ne face să sperăm că poate o parte dintre ei au devenit interesați să revină și în viitor la evenimente similare sau chiar se vor înscrie într-un club de atletism.
 • Ne-am alăturat pentru a doua oară organizatorilor Semimaraton Brașov din 4 aprilie 2015. De data asta am pornit împreună o campanie de popularizare a sportului în școlile din Brașov și localitățile vecine, și am oferit reducere de 70% la taxa de înscriere pentru 300 de participanți cu vârste între 12 și 19 ani, aceștia achitând o taxă simbolică de 10 lei.
 • Programul 140 de bătăi pe minut a susținut organizarea celei de-a doua ediții a Campionatului Național de Duatlon, pe 29 martie, competiție organizată de FRTRI și adresată atât sportivilor profesioniști, cât și amatorilor și copiilor.
 • La începutul anului am susținut organizarea Semimaratonului Gerar, pe 25 ianuarie și Wintertri, din 28 februarie 2015.