header-140

Înțelegem educația ca pe un demers prin care copilul se transformă într-un adult puternic, activ și responsabil. Din acest punct de vedere, deprinderea de a face mișcare în mod organizat și susținut trebuie să fie o componentă importantă a acestui proces de formare.

Într-o lume din ce în ce mai dominată de tehnologie și sedentarism, programul 140 de bătăi pe minut urmărește să le reamintească tuturor celor responsabili de formarea actualei generații de copii – părinți, profesori, antrenori – despre importanța practicării sportului și avantajele unui ritm de viață echilibrat.

Începând cu anul 2014 am lansat parteneriate cu o serie de evenimente de alergare și triatlon care cultivă și promovează principiile programului nostru: viață echilibrată, apropiere de natură și dezvoltare armonioasă.

În 2015 am dus programul la nivelul următor și am sponsorizat implementarea a 9 concursuri dedicate exclusiv copiilor, desfășurate în cadrul evenimentelor mari pentru adulți.

În 2016 am continuat pe aceeași linie și am ajutat aceste concursuri dedicate copiilor să crească. Am investit pentru a le aduce un nivel superior de organizare, astfel încât să devină și mai atrăgătoare – cu mai multe tipuri de probe, mai multe categorii de vârstă, premii motivante și, cel mai important, cu o promovare energică care să aducă un număr cât mai mare de participanți. Cu cât aceste evenimente vor aduce mai multă bucurie copiilor participanți, cu atât cresc șansele ca ei să devină practicanți serioși ai sporturilor respective.

În 2017 ne-am propus ca mesajul programului nostru să ajungă la cât mai mulți copii, părinți și antrenori. Astfel, am susținut organizarea a 5 concursuri sportive în 5 școli din mediul urban iar împreună cu profesorii de la clasă am alcătuit un program de antrenamente de alergare pentru copii. Mișcarea s-a transformat astfel într-o distracție sănătoasă iar cei mici au descoperit singuri beneficiile practicării sportului în mod organizat. Totodată, continuăm și anul acesta tradiția susținerii competițiilor de triatlon, înot în ape deschise și alergare. Împreună cu Tinmar am alcătuit un calendar competițional pe care îl recomandăm cu drag copiilor și părinților care vor să descopere frumusețea sportului în natură.

Mai jos este calendarul competițional pentru copii susținut prin programul ”140 de bătăi pe minut”:

 • 2-3 septembrieDelta Triathlon – Dacă în mod normal la evenimentele de triatlon, cursa cea mai importantă este cea a adulților, la Tulcea copiii au fost în prim plan. Cei mici au avut o cursă separată, Delta MiniTri cu 5 starturi diferite: 9, 10, 11, 12 și 13 ani și cu 200 m înot, 5 km ciclism și 1250 m alergare.
 • 26-27 augustTriatlon Haromszek – Concursul a fost ultima etapă a Circuitului de Cross Triatlon și s-a desfășurat în zona lacului Valea Crișului/ Șugaș băi. A fost ce-a de-a 26-a ediție a celui mai vechi triatlon de gen de la noi din țară și a avut 2 curse: sâmbătă pentru copii și duminică pentru adulți.
 • 19 august  – Triatlon Fără Asfalt la munte – Evenimentul, ajuns la cea de-a 5-a ediție a propus un traseu cu peisaje sălbatice și un weekend întreg în natură, în camping-ul amenajat de organizatori. Cursa, în întregime off-road, a început cu 1 km înot în apa limpede a lacului Măneciu, 21 km MTB și 6 km alergare pe crestelea dealurilor din zonă.
 • 22 iulie – Triatlon Cluj – Concursul de triatlon face parte dintr-un weekend întreg dedicat sportului în natură, alături de cursa de înot în ape deschise, Traversarea Tarniței. La cea de-a 4-a etapă a circuitului de Cross Triatlon, participanții au înotat 1 500m în lacul Tarnița, 30 km mountain bike și 9 km trail running.
 • 22 iulie – Roșia Montană Maraton – Cursa copiilor (7-14 ani) este una dintre cele mai așteptate alergări din cadrul maratonului de la Roșia Montană. Aici, copiii localnicilor alături de copiii participanților își probează forțele pe cărările verzi ale satului istoric și se distrează de minune la fiecare ediție! Anul acesta cei mici au alergat între 850 și 2000 m, în funcție de grupa de vârstă.
 • 8 iulie – Triatlon XSalt Sf. Ana – a 3-a etapă a Circuitului de Cross Triatlon a avut două curse de triatlon, una pentru copii, cealaltă pentru adulți. Ambele au început cu înot în lacul Sfânta Ana și au continuat cu bicicletă și alergare pe dealurile înconjurătoare.
 • 10 iunie – Aqua Vita Delta Minitri – concurs de triatlon pentru copii între 9 și 13 ani, în Tulcea. Distanțele parcurse au fost 200 m înot în lac, 5 km bicicletă și 2 km alergare.
 • 6 iunie – Concurs 140 BPM, Școala Gimnazială nr. 5 – în ultima săptămână de școală, cei 400 de copii din clasele 0-7 s-au întrecut la probe de alergare sprint (50 și 100 m) și pe distanțe mai lungi (200-400 m).
 • 4 iunie – Aquathlon pentru copii Fără Asfalt2 Mai – ajuns la ce-a de-a 3-a ediție, evenimentul a adunat la start peste 200 de copii care au înotat în mare între 50 și 150 m și au alergat pe nisip, 200 sau 400 m, în funcție vârstă.
 • 3 iunie – Triatlon Fără Asfalt la mare – prima etapă din circuitul de Cross Triatlon al Federației Române de Triatlon (FRTRI), a avut loc pe malul mării, în rezervațiile naturale Albești-Hagieni și 2 Mai – Vama Veche. Traseul celei de-a 8 -a ediții a fost gândit atât pentru a putea fi parcurs în forță de către cei experimentați, dar și ca o tură relaxantă pentru cei care sunt la început. Distanțele au fost de 1 km înot în mare, 32 km MTB și 6 km alergare.
 • 24-25 mai – Concurs 140 BPM, Școala Gimnazială nr. 135, București – peste 300 de copii s-au întrecut în “săptămâna altfel” la concursul sportiv organizat în școală.
 • 30-31 martie – Concurs 140 BPM, Colegiul Național “Mihai Eminescu”, București – de la piticii de clasa 0 și până la cei de clasa a 8-a, copiii au participat la un concurs sportiv distractiv, cu probe de îndemânare, echilibru și viteză. Au concurat în echipe, pe grupe de vârste și s-au distrat de minune!
 • 29 martie – “Cupa Sf. Andrei”, Școala Gimnazială “Sf. Andrei”, București – deja o tradiție a școlii, competiția sportivă a fost susținută anul acesta prin programul 140 de bătăi pe minut. Copiii (clasele 0-8) s-au întrecut la alergare sprint, sărituri în cercuri, alergare cu obstacole și alte probe interactive.

 • 10 decembrieAquathlon pentru copii – organizat în cadrul Trichallenge Christmas
 • 24 septembrieSemimaraton Plopeni – în cadrul semimaratonului se organizează și o cursă pentru copii, în centrul orașului Plopeni, pe un traseu integral asfaltat, cu distanțe adaptate vârstei concurenților, între 200m și 1km.
 • 11 septembrieTrikids Mamaia – concursul are atât probă de Aquathlon (înot și alergare) cât și de Duatlon (ciclism și alergare).
 • 11 septembrieCiucaș X3 Cursa Copiilor – concurs de Trail Running ce se desfășoară într-un cadru montan deosebit, în apropierea stațiunii Cheia.
 • 27 augustDelta Triathlon MiniTRI – de asemenea, un concurs de triatlon complet, pentru copii cu vârste între 9 și 12 ani. Probe: 200 m înot + 5 km ciclism + 1250 m alergare.
 • 30 iulie – Crosul copiilor Pegas Triatlon Buftea – concurs de alergare pentru copii, organizat în orașul Buftea, ca parte a triatlonului Pegas; probele sunt de 250m pentru grupa de vârstă 3-5 ani, 500m pentru 6-8 ani, 750m pentru 9-11 ani și  1000m pentru 12-14 ani.
 • 16 iulieBioeel Kids Race – concurs de triatlon complet, organizat pentru copii. Probele sunt: 200 m înot + 8 km ciclism + 2 km alergare.
 • 9 iulieKids Bike School Brașov – evenimentul este organizat de Clubul Sportiv SmartAtletic în parteneriat cu Poliția Rutieră, pentru copii cu vârste între 4 și 13 ani. Este un eveniment sportiv cu o puternică componentă educativă, atât pentru copii cât și pentru părinți. Cei mici sunt instruiți de către instructori pentru însușirea tehnicilor mersului pe bicicletă în maximă siguranță.
 • 5 iunieAquathlon Fără Asfalt pentru copii, ediția a doua – probele cursei de Aquathlon sunt accesibile oricărui copil între 7 și 14 ani care știe să înoate: înot în mare între 50 m și 150 m (în funcție de grupele de vârstă) și alergare pe plajă între 400 m și 800 m.

 • Am rămas partenerul celor două circuite naționale de triatlon– 7 evenimente off-road și 6 evenimente de șosea – iar pentru a duce mesajul nostru către cei mici, i-am încurajat activ pe organizatori să includă în cadrul evenimentelor și câte o cursă dedicată copiilor. Astfel, la 9 dintre cele 13 evenimente ale sezonului a apărut și câte o probă special concepută pentru cei mici, care s-au distrat în întreceri de aquathlon (înot și alergare), duathlon (alergare și ciclism) sau triatlon (înot, ciclism și alergare).
 • Am ales ca ultima acțiune 140 de bătăi pe minut  a anului 2015 să fie Cupa “Moș Crăciun” la Rugby – 19 decembrie. Concursul a adunat peste 300 de partcipanți – 18 echipe din București și din țară, formate din copii cu vârste între 5 și 14 ani. Organizator a fost Rugby Club Antonio Jr, club care se implică activ pentru sprijinirea copiilor din medii mai puțin favorizate. Acești copii, care sunt selectați în echipele clubului, au șansa practicării sportului într-un cadru organizat și, cel mai important, învață să se sprijine reciproc și în afara terenului, creând o adevărată familie.
 • Am susținut competiția Ciucaș X3, de pe 12 septembrie 2015,  unul dintre cele mai mari evenimente de alergare montană din România. Aceasta s-a aliniat principiilor 140 de bătăi pe minut, având o probă de alergare doar pentru copii, pe categorii de vârstă și cu premii personalizate, totul într-un cadru de desfășurare provocator și interesant. Cursa a luat startul în stațiunea Cheia și pe parcursul ei au fost străbătuți munții Ciucaș, Grohotiș, Tătaru și Siriu, parcurgând zone inedite cu drumuri forestiere, poteci de munte și chei stâncoase.
 • În cadrul Semimaratonului Plopeni, din 18 octombrie, am ajutat la realizarea cursei pentru copii, 150 de participanți primind înscriere gratuită. A fost un eveniment special pentru acești copii neobișnuiți cu astfel de concursuri, iar felul în care au reacționat, plini de încântare, ne face să sperăm că poate o parte dintre ei au devenit interesați să revină și în viitor la evenimente similare sau chiar se vor înscrie într-un club de atletism.
 • Ne-am alăturat pentru a doua oară organizatorilor Semimaraton Brașov din 4 aprilie 2015. De data asta am pornit împreună o campanie de popularizare a sportului în școlile din Brașov și localitățile vecine, și am oferit reducere de 70% la taxa de înscriere pentru 300 de participanți cu vârste între 12 și 19 ani, aceștia achitând o taxă simbolică de 10 lei.
 • Programul 140 de bătăi pe minut a susținut organizarea celei de-a doua ediții a Campionatului Național de Duatlon, pe 29 martie, competiție organizată de FRTRI și adresată atât sportivilor profesioniști, cât și amatorilor și copiilor.
 • La începutul anului am susținut organizarea Semimaratonului Gerar, pe 25 ianuarie și Wintertri, din 28 februarie 2015.

calendar-2017_sept