Power to Empower – EmpowerSoft 2017

De ce EmpowerSoft?  Pentru că vrem să încurajăm, pentru că ne plac oamenii pasionaţi de ceea ce fac, pentru că ne plac provocările şi pentru că un concurs este o cale spre cunoaştere. (profesor Alice Georgescu)

Și pentru că și noi ne dorim să contribuim la dezvoltarea școlii românești de programare și în acest an, în cadrul programului Hai la Olimpiadă!, susținem concursul Empowersoft.  Empowersoft este un concurs online destinat elevilor de gimnaziu şi liceu, pasionaţi de informatică. Concursul este structurat  pe 3 categorii – programare, pagini web şi soft. În cadrul categoriei de programare secţiunile de concurs se delimitează în concordanţă cu nivelul de pregătire şi vârstă al fiecărui elev. Propunătorii problemelor sunt profesori, elevi, studenţi, masteranzi, o comunitate bine închegată care şi-a propus să încurajeze şi să promoveze dezvoltarea competenţelor de programare ale noilor generaţii.

La fiecare ediţie a concursului, secţiunea de soft educaţional respectiv pagini web are o temă propusă de organizatori. Echipele de evaluatori sunt formate din profesori de informatică de la liceele ploieștene, studenți de la universitățile de profil și din membrii comunității naționale si internaționale de business în IT.

Ne-am  propus să încurajam dezvoltarea de soft educaţional şi de aplicaţie dar şi crearea unui parteneriat cu firmele naţionale de software iar internshipurile acordate sunt o dovadă clară a acestui lucru. Implicarea în evaluarea proiectelor a specialiştilor din zona de business IT a ridicat stacheta concursului şi a deschis posibilitatea unor colaborari ulterioare.  (Alice Georgescu)

Prima ediţie a concursului s-a desfăşurat în 2015 cu un număr de peste 400 concurenţi din 20 de judeţe. La a doua ediţie, în 2016, s-au înscris 795 de elevi din 31 de judeţe. Iar la ediția din acest an s-au înscris 954 de elevi din 33 de județe. Credem ca succesul acestui concurs este dat de formatul care oferă şansa fiecărui elev de a concura ţinând cont atât de nivelul său de vârstă dar şi de cel de pregătire, respectiv de a concura individual (la proba de programare) sau în echipă (la probele de soft şi pagini web). Şi mai mult, putem spune că prin durată probei de concurs la categoria programare am eliminat stresul „timpului” dintr-un concurs obişnuit. (Alice Georgescu)

Dincolo de concurs rămâne bucuria faptului că împreună am descoperit puterea şi sensul unui nou „empower”! Le urăm succes celor 954 de concurenți și așteptăm să îi întâlnim pe câștigători pe 6 aprilie, la Ploiești!