Pentru cine mergi la școală? – Rechizite pentru copiii din Valea Screzii

Când suntem mici, mergem la școală pentru că așa spun mama și tata. Nu ne întrebăm de ce, pentru că, deocamdată, ei știu ce este bine pentru noi și afecțiunea față de ei este o motivație suficientă. Abia când creștem începem să realizăm de ce educația este importantă.

valea plopuluiÎn Valea Screzii există 116 copii orfani, de vârstă școlară. Comunitatea înființată acolo de părintele Nicolae Tănase pentru copiii abandonați funcționează ca o excelentă familie-surogat și le oferă îngrijirea de care au nevoie pentru a duce o viață cât mai aproape de normalitate. Efortul pe care ei îl fac pentru a merge la școală este, însă, mai mare decât cel al celorlalti copii – de la o vârstă mică, trebuie să înțeleagă că fac asta pentru viitorul lor, și nu de dragul mamelor sau al taților pe care nu i-au cunoscut. De aceea, școala trebuie să fie pentru ei revenirea la contactul cu lumea pe care părinții lor nu l-au putut oferi.

Ca să le susținem eforturile, le-am trimis elevilor și liceenilor din Valea Screzii rechizitele de care aveau nevoie. Le admirăm determinarea și avem încredere că seriozitatea și perseverența îi vor ajuta să devină niște oameni mari care vor fi trecut cu bine peste începuturile mai dificile.

Sursa foto: http://idealphotoro.wordpress.com/2010/06/07/copiii-din-valea-plopuluivalea-screzii/