Olimpiadele Naționale de matematică, informatică și fizică 2014

Anul acesta, ca și anul trecut, ne-am implicat în organizarea olimpiadelor naționale  cu intenția de a le sublinia unicitatea. Vedem în aceste evenimente cea mai importantă întâlnire a copiilor performanți din țară și dorim ca ele să devină o țintă pentru cât mai mulți dintre ei.

În 2012 ne-am propus să susținem performanța în educație. Am făcut asta până acum, timp de un an și jumătate. După ultima săptămână, în care am fost la olimpiadele naționale de matematică, informatică și fizică, am înțeles că acțiunile noastre au efectul dorit. Suntem din ce în ce mai siguri că ne aflăm pe drumul cel bun, iar asta ne motivează să mergem mai departe.

Și anul acesta, am suplimentat premiile elevilor câștigători, pentru ca ei să simtă că eforturile lor sunt recompensate. Desigur, aceste premii sunt doar un simbol al recompenselor cu adevărat importante pe care le vor primi în viitor pentru investiția în educație.

După competiții, am contribuit la organizarea petrecerilor pentru olimpici. Facem asta pentru a-i aduce împreună – vrem să le arătăm că nu sunt singuri, să-i încurajăm să facă cunoștință și să realizeze că fac parte dintr-o comunitate de elită. Am spus-o și anul trecut: un singur copil foarte inteligent este extrem de valoros, dar imaginați-vă ce putere au 500 de astfel de copii, atunci când sunt împreună!

Și dacă în 2013 noi i-am cunoscut pe olimpici mai îndeaproape, în 2014 am observat că deja au început să se cunoască mai bine între ei. Cei 500 de copii simpatici, puțin stingheri, veniți din toate colțurile țării pentru a-și măsura forțele la matematică/informatică/fizică au devenit acum câteva grupuri mari, închegate, de prieteni care împărtășesc aceeași pasiune.

La finalul „săptămânii altfel” și al olimpiadelor naționale ne-am simțit, o dată în plus, privilegiați că avem ocazia să lucrăm cu acești copii. La fel cum suntem siguri că se simt și profesorii care îi pregătesc și îi cunosc atât de bine și care, an după an, fac eforturi pentru a organiza competițiile. Penetration test

Îi felicităm, așadar, pe olimpici, părinți și profesori și ne reînnoim promisiunea de a le fi alături pe drumul dificil dar promițător spre o societate mai conștientă de propria sa valoare!