Olimpiada Internațională de Matematică (OIM) – România – 5 medalii de argint şi 1 medalie de bronz

În perioada 6 – 16 iulie 2016, Universitatea de Știință și Tehnologie din Hong Kong a găzduit a 57-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Matematică – OIM cu 110 ţări participante, România și Bulgaria fiind singurele țări participante la toate edițiile OIM. Și la această ediție a OIM, reprezentanții României au obținut rezultate foarte bune: Teodor Andrei Andronache (Liceul Teoretic Internaţional de Informatică, Bucureşti), Ciprian-Mircea Bonciocat (Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”, Bucureşti), Ovidiu Neculai Avădănei (Colegiul Naţional Emil Racoviţă, Iaşi), Alexandru Pascadi (Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”, Bucureşti) și Ioan Laurenţiu Ploscaru (Colegiul Național „Alexandru Lahovari”, Râmnicu Vâlcea) au obținut medalii de argint iar Tudor Plopeanu (Liceul Teoretic Internaţional de Informatică, Bucureşti) a obținut medalie de bronz. În cadrul programului Hai la Olimpiadă! , program inițiat de Fundația eMAG și implementat cu sprijinul BCR, am fost alături de Societatea de Stiinte Matematice din Romania SSMR și am susținut antrenamentul lotului României şi participarea acestuia la Olimpiada Internațională de Matematică. Felicităm echipa României pentru rezultatele obținute la Hong Kong!