Nouă ne Pasă – Workshop “Obiective și metodă”

În perioada 22-24 noiembrie 2017, echipa programului Nouă ne Pasă a organizat un seminar al cărui scop a fost să ofere profesoriilor coordonatori o imagine de ansamblu a programului și a metodei educaționale propuse. Au fost prezenți reprezentanți a 12 școli din mediul rural, implicați în dezvoltarea centrelor afterschool.

Agenda evenimentului a inclus sesiuni tematice de prezentare a programului și metodei propuse, concepte teoretice și metode practice legate de educația remedială. Seminarul a fost facilitat de membrii echipei Nouă ne Pasă, beneficiind în plus de experiența dnei. prof. Daniela Ceredeev, profesor de limba română în Vatra Moldoviței și, din 2011, manager al Asociației Proiect Pro Europa și al Adrianei Popescu, director de dezvoltare până în octombrie 2017 Teach România.

Seminarul a fost unul interactiv, în care participanții au discutat despre experiența de anul trecut din cadrul centrelor de afterschool, dar și despre etapele dezvoltării unui program de educație remedială. Prin adaptarea strategiilor și metodelor de învățare, profesorii Nouă ne Pasă îi ajută pe elevi atât să dobândească cunoștințe, dar mai ales să își recapete încrederea în ei și să se repoziționeze față de viitor.

Programele centrelor afterschool Nouă ne Pasă sunt realizate pentru a ajuta copilul să ajungă de la ce știe în prezent la ce ar trebui să știe (conform standardelor educaționale).