Întâlnirea cu Elon Musk

Au trecut aproape 3 săptămâni de la eveniment și… încă nu îmi vine să cred! Am câștigat locul 1 pentru inovație la concursul organizat de Elon Musk! (Denis Tudor)

Pe Denis Tudor l-am cunoscut în ianuarie 2016 când, împreună cu Sorin Vasile, colegul lui de echipă, ne-au vizitau și ne-au povestit despre concursul SpaceX, concurs la care urmau să participe în Texas. Vizionarul Elon Musk, fondatorul Tesla, și-a propus să construiască Hyperloop, un tub mare, depresurizat, care propulsează o capsulă cu materiale sau cu oameni din punctul A în punctul B. Elon Musk a prezentat prima oară ipoteza Hyperloop pentru protesta împotriva planurilor fostului guvernator al Californiei de a construi un tren. Acel tren ar fi costat 68 de miliarde de dolari, iar un bilet de la San Francisco la Los Angeles ar fi fost 100 de dolari. Pentru a pune în practică această idee, Musk a lansat concursul Space X , o competiție deschisă către studenți și echipe independente de ingineri.

În această competiție a intrat și echipa Politehnicii București și proiectul lor s-a calificat în faza finală a concursului, fază care a avut loc în Texas, la Universitatea A&M, în perioada 27-30 ianuarie 2016. Denis și Sorin, cei doi reprezentanți ai României, au avut un proiect apreciat de juriu și au fost invitați de echipele finaliste să li se alăture. Denis s-a alăturat uneia dintre echipele câștigătoare – rLoop și a lucrat cu ei la proiectul final. În iunie 2016, Denis a mers în Menlo Park – Silicon Valley și a lucrat cu experți NASA la dezvoltarea proiectului.

În ianuarie 2017, proiectul lor era gata de test iar Elon Musk pregătit să vadă cum au evoluat planurile. Proba a început cu multe emoții!  Ne mândream cu proiectul nostru, însă, după ce am văzut și celelalte proiecte, n-am mai fost așa de siguri că vom câștiga! Toate proiectele erau extrem de bune! Dar credeam în proiectul nostru! În plus, am avut și norocul să avem un lider fantastic! Ne-a amintit permanent cât de bine a mers proiectul și că suntem o echipă extraordinară! Mențiuni, premii și… marele premiu: Premiul pentru Inovare – r Loop! Da, o echipă multiculturală a câștigat marele premiu! În timp ce  proiectele MIT sau Delft au câștigat mențiuni sau premii speciale. Și Elon Musk încântat de ideea noastră!

Denis s-a întors în țară și, în iunie, finalizează studiile de licență. Ce le recomandă el elevilor și studenților? Să nu neglijeze niciodată pregătirea teoretică, să nu ezite să participe la concursurile internaționale, să fie serioși și perseverenți!

Mai multe informații despre proiectul rLoop găsiți Aici.