Informatică și implicare – elevi pentru elevi!

Și în acest an, conform tradiției, susținem organizarea Concursului Național de Informatică “Adolescent Grigoire Moisil”. Concursul de desfășoară în perioada 25.01.2017-07.05.2017 și își propune să contribuie la dezvoltarea comunității elevilor pasionați de informatică. Concursul a fost conceput pe formatul ACM-ICPC (International Collegiate Programing Contest) fiind singurul concurs pe echipe din România adresat elevilor de liceu.

Concursul de informatică a debutat in anul 2015, cu participarea a 21 de echipe din intreaga tara, adresându-se elevilor de liceu pasionați de acest domeniu. Inițiatorii concursului, elevi ai Colegiului Național “Spiru Haret” București, si-au propus și au reușit în anul 2015, să obțina includerea concursului în Calendarul concursurilor naționale școlare al MECS. În cadrul probelor de concurs, elevii concurează în echipe de lucru iar echipele sunt construite în baza pasiunii comune pentru informatică.

Concursul este deschis elevilor din colegiile cu profil de informatică și matematică-informatică din țară, elevi care doresc să își dezvolte cunoștințele de specializate în domeniul informaticii. Dincolo de format, ceea ce face acest concurs special este faptul că este un concurs organizat de elevi, pentru elevi: Patrick Sava, absolvent al Colegiul Național Spiru Haret este managerul și coordonatorul științific al proiectului, Cristina Grigorie (elevă în clasa a XII a) este coordonatorul administrativ, Bianca Stoicescu (elevă în clasa a XI a) se ocupă de relația cu partenerii și de promovarea concursului în spațiul online iar Raluca Tudor (elevă în clasa a XII a) menține legătura cu sponsorii. Doamna profesor Petronia Dumitrescu, îndrumă această echipă și o susține instituțional.

În 2017, la concurs participă 34 de echipe, din 15 orașe, 42 dintre elevii participanții fiind elevi din afara Bucureștiului. Proba științifică are loc pe 1 aprilie iar elevii din afara Bucureștiului sunt găzduiți de colegii lor din Capitală. Astfel, la finalul concursului, elevii participanți păstrează legătura, continuă să schimbe informații și să participe împreună și la alte competiții.

Cum misiunea programului „Hai la Olimpiadă!” este de a-i descoperi pe cei dispuși să investească în pregătirea la un nivel superior pentru științele exacte, vom continua să susținem inițiative de acest tip! Ne dorim să îi vedem pe elevii care participă acum la Concursului Național de Informatică “Adolescent Grigoire Moisil” parte din echipele care se califică la finala ACM-ICPC! Sperăm ca, printr-o investiție continuă, să ajutăm, în timp, la cristalizarea școlii românești de informatică!