Delta MiniTri

“Sport pentru o viață sănătoasă și pentru natură!” Așa a sunat motto-ul celei de-a 5-a ediții a Delta Rowmania Triathlon, competiție de triatlon de şosea, adresată iubitorilor de natură, de mişcare şi sport în aer liber. Competiţia este organizată de Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23 și este cea de-a 4-a etapă din Circuitul Național de Triatlon de Șosea (Romanian Triathlon Series). Evenimentul s-a întins pe două zile, 2 și 3 septembrie, una dintre ele fiind integral dedicată curselor pentru copii între 9 și 13 ani. Aceștia au avut de parcurs 200 m înot, 5 km bicicletă și 1250 m alergare.

BT0A6332

De ce triatlon pentru copii?
“Triatlonul este un sport complex, care provoacă permanent la eforturi fizice şi mentale însemnate, şi care, pe deasupra, respectă toate principiile promovate de noi.

Sper că am reușit ceea ce ne-am propus atunci când am inițiat acest festival: să punem Tulcea pe harta locurilor interesante din România, unde merită să vii și să revii. Îmi doresc ca tulcenii care i-au susţinut atât de deschis pe triatlonişti în anii precedenți, să se “contamineze” cu energia acestui tip de concurs, una aparte, astfel încât, să se pună în mişcare, şi la această ediţie să se înscrie cât mai mulţi.

Apoi, sper ca acest mesaj să ajungă şi la cei mici. Sportul este esențial pentru dezvoltarea fizică a unui copil, însă face minuni pentru construirea personalității lui, îl face puternic pe dinăuntru. E important să existe adulți care să îi ia în serios pe copii și să le încurajeze visurile și talentele. Ca fost antrenor vă pot spune că cel mai important lucru în educația copiilor e să le descoperi calitățile care vor putea susține talentul şi dorinţa lor de a reuşi. De exemplu, un copil e ambițios și asta îl va ajuta, altul are imaginație, altul forță fizică și tot așa. Părinții și educatorii sunt acolo să descopere, să încurajeze și să crească aceste calități. Un bun antrenor are ochi, descoperă calități și apoi trebuie să știe să stimuleze, să îndrume, să încurajeze. Dar foarte important e că fiecare sportiv, chiar foarte tânăr, are personalitatea lui. Asta e partea frumoasă a sportului – fiecare sportiv aduce ceva nou, ceva al lui.” – Ivan Patzaikin, multiplu campion olimpic la canoe și președintele asociației Mila 23.

A fost o plăcere să susținem acest concurs de triatlon care promovează aceleași principii cu programul 140 de bătăi pe minut: sportul practicat constant încă de la vârste mici, într-o variantă echilibrată, fără supra antrenamente și turismul sportiv, prin care se pot descoperi și promova zone minunate ale țării. Felicitări tuturor participanților și organizatorilor și așteptăm să ne revedem și anul următor!

BT0A6421