De la centrele de pregătire, la Olimpiadă

Primul an școlar în care am extins centrele de pregătire în mai multe orașe din țară se încheie, așa cum speram, cu rezultate foarte bune: dintre cei 1200 de copii care au beneficiat de pregătire gratuită în centrele din București, Cluj, Constanța, Iași și Timișoara, aproximativ 130 s-au calificat la Olimpiadele Naționale, iar o parte dintre ei au ajuns chiar în loturile lărgite pentru Olimpiadele Internaționale.

DSC_9211_mic

Ne-am bucurat să aflăm chiar că foști olimpici, dintre cei pe care i-am susținut anii trecuți, au venit în centrele de pregătire pentru a-i antrena pe colegii lor mai mici, cu rezultate remarcabile. Credem că a cultiva astfel de „cercuri virtuoase” este o metodă eficientă pentru a asigura continuitatea pregătirii la nivel ridicat și crearea unui cadru formal favorabil performanței.

Ca în fiecare an, am susținut organizarea Olimpiadelor Naționale de matematică, informatică și fizică astfel încât copiii să simtă că eforturile și pasiunea lor sunt apreciate. Prin premiile pe care le-am oferit și prin petrecerile pentru olimpici pe care le-am organizat la olimpiadele de matematică și fizică, am vrut să le transmitem copiilor, părinților și profesorilor că pasiunea pentru aceste științe este valoroasă și merită cultivată.

IMG_3565-2_mic

Foto: Anca Tomoroga / Dragoș Ion

Prin programul „Hai la Olimpiadă!”, investim în continuare pentru a-i descoperi pe copiii talentați – anul școlar trecut, în centrele de pregătire pentru performanță din București învățau 400 de copii. Anul acesta, am extins centrele și în Cluj, Constanța, Iași și Timișoara, și am ajuns astfel la un număr de 1200 de copii care au acces la pregătire adecvată; vrem ca, în viitorul apropiat, toți copiii din țară să poată învăța în astfel de centre.

Rămânem la convingerea că, alături de o pregătire adecvată, concursurile naționale sunt contextul în care ies în evidență copiii talentați, și credem că investiția în aceste evenimente este extrem de importantă.

Click aici pentru fotografiile de la Olimpiada Națională de Matematică

Click aici pentru fotografiile de la Olimpiada Națională de Fizică