Concursuri 140 BPM în școli

În cei 3 ani de existență ai programului 140 de bătăi pe minut am susținut peste 20 de competiții de triatlon, înot, ciclism și alergare pentru copii, care au adus la start peste 2 000 de participanți cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani. Luând parte la aceste curse, copiii își fac noi prieteni, se apropie de sport într-un mod distractiv și descoperă spiritul competițonal și fair-play-ul.

Anul acesta am decis să transmitem mesajul nostru către copiii care nu practică un sport în mod constant. Ne-am întâlnit cu profesori de educație fizică din câteva școli din București și am stabilit organizarea unor competiții sportive pentru elevi. Am ales clasele 0-8, pentru ca ei să poată căpăta plăcerea de a face mișcare la vârste cât mai mici și astfel să integreze, odată ce cresc, sportul în programul săptămânal.

BT0A1631

BT0A2267

BT0A2502

Concursurile 140 BPM au avut loc în „săptămâna altfel” a fiecărei dintre cele 4 școli din program:

• 29 martie, Școala Gimnazială “Sf. Andrei”
  • 30-31 martie, Colegiul Național “Mihai Eminescu”
  • 24-25 mai, Școala Gimnazială nr. 135
  • 6 iunie, Școala Gimnazială nr. 5

Am discutat cu fiecare profesor în parte și am ajuns la conluzia că cel mai bun mod de a-i încuraja pe copii să facă mișcare este de a-i distra atât cu probe de agilitate cât și cu probe de viteză, pe care să le parcurgă în echipe. Copiii au alergat astfel distanțe de 200-500 m, fără să le simtă ca pe ceva obositor sau neplăcut. În total, la cele 4 concursuri au luat parte peste 800 de copii, dintre care mulți au fost la prima participare la un eveniment sportiv.

BT0A3635

BT0A2648