Calendarul competițional 140 de bătăi pe minut, susținut de Fundația eMAG și Tinmar

Unul dintre obiectivele programului 140 de bătăi pe minut este atragerea unui public mai puțin sportiv către triatlon, prin cultivarea acestei pasiuni într-un mod echilibrat și dinamic. Dorim să promovăm turele cu bicicleta în natură, practicarea alergării pe teren alternativ și înotul în ape deschise și, nu în ultimul rând, deprinderea de a căuta zone cu peisaje pitorești pentru aceste antrenamente. Totodată, promovăm o abordare corectă a programelor de antrenament, care să stabilizeze acest public al triatlonului și să evite supra-antrenamentul și auto-evaluările eronate care, în timp, duc la accidentări. Plecăm de la ipoteza că spiritul competitiv trebuie integrat unui ritm de viață echilibrat. Pentru a ne atinge acest obiectiv, în toamna lui 2016 am lansat un apel de a sponsoriza acele competiții de cross triathlon care promoveză aceleași principii ca programul 140 de bătăi pe minut.

Același apel a fost lansat și către cursele pentru copii organizate în cadrul competițiilor de corss triatlon și trail running de la noi din țară. Credem că triatlonul este una dintre cele mai complexe forme de mișcare iar practicarea lui într-un cadru natural determină dezvoltarea unei relații sănătoase a copilului cu mediul înconjurător și ajută pentru cultivarea unui set de reflexe indispensabile vieții mature (orientare, fair-play, auto-evaluare corectă și auto-depășire, etc.)BT0A7158-Edit

În urma selecției am alcătuit, împreună cu Tinmar, partenerul nostru în acest proiect, un calendar competițional care cuprinde 12 competiții de triatlon și alergare montană. Cursele sunt organizate în zone foarte frumoase din țară și propun o variantă sportivă de a petrece weekend-urile în familie – pot fi parcurse individual sau în ștafete iar traseele au o dificultate medie și sunt potrivite și pentru cei care acum descoperă aceste sporturi.