Aquathlon Fără Asfalt pentru copii, ediția a 3-a

Motto-ul 140 BPM este „Copiii care fac sport sunt mai fericiți!”. La Aquathlon-ul Fără Asfalt au fost și mai curajoși!

În dimineața zilei de 4 iunie, la ora 10:00, pe plaja mare din 2 Mai s-a dat startul cursei de Aquathlon, la care copiii trebuiau să înoate 50 sau 100 m și să alerge 400 sau 800 m, în funcție de grupa de vârstă (7-10 ani și 11-14 ani). Toată dimineața a fost mohorâtă și nu prea îmbia la înot. Cei mici n-au fost însă intimidați de cele câteva valuri care se formau – au ciulit urechile la ședința tehnică în care li s-a explicat cum treuie să parcurgă cele două trasee, au făcut încălzirea și au intrat curajoși în apă.

2017-06-04-09h42m12

Primii care au luat startul au fost cei de 7-10 ani, iar după ce ultimul prichindel a terminat alergarea, a început cursa mai lungă a celor mari.

Anul acesta, cea de-a 3-a ediție a concursului de Aquathlon s-a înotat și s-a alergat cu casa închisă, fiind ocupate toate cele 220 de locuri alocate micilor sportivi. Participanții au fost cât se poate de diferiți: unii dintre ei se aflau la primul concurs de acest gen și au învățat pentru prima oară să-și scoată neoprenul în viteză, alții erau deja experimentați și au încercat să-și bată timpul de anul trecut. Concursul a fost o provocare pentru toți, indiferent de nivelul de antrenament. A contat însă faptul că toți au devenit mai buni în ale sportului și cu siguranță vor mai participa la astfel de competiții.