Serata muzicală a Cartierului Costeasca

Toți copiii sunt talentați! Și talentul este cel mai bine cultivat atunci când, de la vârste fragede, copiii sunt susținuți și încurajați. “Serata muzicală a Cartierului Costeasca” este, probabil, singurul eveniment muzical de cartier din România. De două ori pe an, în iunie și în decembrie, Asociația Corporeanima organizează pentru copiii de 7-16 ani din Cartierul Costeasca, așa cum se numea zona delimitată de strada Marginei și Șoseaua Chitilei, Serata Muzicală. Iar protagoniștii sunt 12 copii din cartier, copii care locuiesc chiar pe strada unde are loc spectacolul – strada Amintirii. Cei 12  fac studii muzicale la școli vocaționale de pian, vioară, chitară, xilofon. Este o ocazie pentru cetățenii din cartier să se întâlnească pentru a cunoaște tânara generație talentată.

Ediția a VI a  “Seratei Muzicale a Cartierului Costeasca” a avut loc miercuri, 14 decembrie 2016, orele 19.00-21.30, în sala de festivități a Școlii Alexandru Costescu (nr. 182), strada Amintirii nr. 26.

“Ideea unei “Serate muzicale” a apărut chiar de la copii, atunci când am organizat Jocurile cartierului, eveniment sportiv de tradiție în cartier, unde deschidere au făcut-o 5 copii din cartier, cântând “Odă bucuriei” la pian, vioară și xilofon. Atunci, având pe stradă un pian și sonorizare am descoperit că sunt mulți copii în cartier care merg și la școli de muzică, iar unii dintre ei mi-au spus “Vreau și eu să cânt!” Așa ne-au cântat spontan, chiar pe stradă. Au trecut 3 ani de atunci și suntem 5 tătici care ne implicăm în organizarea seratei de două ori pe an. Copiii cresc, devin mai buni, iar acum au început să cânte și împreună. Este un spectacol foarte relaxat în care copiii cântă pentru părinți, rude, vecini. Avem și invitați din alte cartiere, deoarece dorim să transmitem modelul și în altă parte. Cine zicea că în periferie nu sunt copii deștepți și talentați? Noi credem că tocmai aici sunt copii care doresc să facă mai mult și mai bine.”  (Daniel Lixandru)

Iar ediția din 14 decembrie a fost una de succes! Locuitorii cartierului Costeasca au venit să îi vadă pe tinerii artiști și i-au încurajat să studieze muzica și să urmărească performanța în general. Îi felicităm pe cei 12 protagoniști și îi așteptăm pe scenă și în iunie, la ediția a VII a a Seratei!